YABANCI DİL AĞIRLIKLI 5. SINIFLARIMIZ İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER ( Soru-Cevap)

2021-20222 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YABANCI DİL AĞIRLIKLI 5. SINIFLARIMIZ İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER

1.Haftada kaç saat İngilizce dersi görecekler?

İngilizce dersi zümre öğretmenleri kararı ile 8 saat göreceklerdir.

2.Tüm 5.sınıflar İngilizce Ağırlıklı ders görecekler mi?

Hayır, tüm sınıflar bu sisteme dahil olmayacaklar. Okulumuzda 2021 - 2022 eğitim öğretim yılında iki şube  olarak uygulanacaktır.

3.Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders saatlerinde diğer ortaokullara göre eksilme olacak mı?

Hayır. Belirtilen ders saatleri tüm ortaokullardaki gibi aynı olacaktır.

4.Neden sadece 2 sınıf ile sınırlı?

Çünkü herkes aynı ölçüde istekli ve ilgili olmayabilir.

5.Sınıf Mevcutları kaç öğrenci olacaktır?

Sınıf mevcutları en fazla 20 öğrenciden oluşmaktadır.

6.Dersler ne zaman başlayıp ne zaman bitecek?

Diğer öğrenciler ile birlikte aynı vakitte başlayıp bitecektir. Haftada 4 gün  toplam 7 ders, 1 gün 8 ders işleyeceklerdir.

7. Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıflara öğrenci seçimi nasıl ve ne zaman yapılacak?

Başvuran öğrencilere uygulanacak olan "Hazır Bulunuşluk" sınavı sonucuna göre seçim yapılacaktır.

8 - 6. ve 7. Sınıflarda da Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıf uygulaması devam edecek mi?

Evet 5, 6 ve 7. Sınıflarımızda Yabancı Dil Ağırlıklı sınıf uygulamamız devam edecektir.

9. Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıf uygulaması 8. Sınıflarda devam edecek mi?

Hayır devam etmeyecektir. Normal 8. Sınıflar müfredatı uygulanacaktır.

10 . Hedefimiz nedir?

Bu sınıf/sınıflarda hedefimiz öncelikli olarak; öğrencilerimizin yabancı dil pratiğini geliştirmek ve onların kendine güvenen kişiler olmaları yolunda onlara destek olmaktır. Öğrencilerimizin yazılı ve sözlü iletişim kurabilecek şekilde iyi derecede İngilizce öğrenmelerini, Yabancı Dil öğrenmenin eğlenceli olduğunu ve eğlenerek öğrenen öğrenciler olmalarını bekliyoruz. Okulumuzdan mezun olduklarında  İngilizceyi aktif olarak kullanmaya cesaret eden bireyler olmalarını istiyoruz. Okul olarak katılmayı istediğimiz Avrupa Birliği ülkeleri ile yapılacak olan ERASMUS vb. projelerde aktif rol almalarını,  gramer açısından da bir üst öğrenim düzeyine getirmeyi hedefliyoruz.

Yayın: 02.08.2021 - Güncelleme: 03.08.2021 09:57 - Görüntülenme: 462