Günün Esması

El-Fettâh: Her türlü zorlukları kolaylaştıran, darlıktan kurtaran.

Günün ayeti

﴾70﴿ Ancak tövbe edip inanarak erdemli işler yapanın durumu başkadır; Allah böylelerinin kötü hallerini iyiye çevirecektir. Allah çok bağışlayıcı, çok merhametlidir.

﴾71﴿ Evet, kim tövbe edip erdemli davranırsa bu durumda gerektiği şekilde Allah'a yönelmiş olur. (Furkan Suresi - 70. ve 71. Ayet)

Günün hadisi

Günahlarından samimi olarak tevbe eden kimse hiç günah işlememiş gibidir.

Günün duası

Allah'ım! Sen benim Rabbimsin. Sen'den başka ibâdete lâyık ilâh yoktur. Beni Sen yarattın. Ben Sen'in kulunum. Ezelde Sana verdiğim sözümde ve vaadimde hâlâ gücüm yettiğince durmaktayım. İşlediğim kusurların şerrinden Sana sığınırım. Bana lutfettiğin nîmetleri yüce huzûrunda minnetle anar, günâhımı îtirâf ederim. Beni affet, şüphe yok ki günahları Sen'den başka affedecek yoktur. (Seyyidü'l istiğfâr)

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4'üncü yıl dönümünde, öğretmen şehit Yusuf Elitaş'ın eşi Serpil Elitaş ve 15 Temmuz gazisi tarih öğretmeni Muhammet Fatih Zengin ile makamında görüştü. Selçuk görüşmenin ardından Elitaş ve Zengin ile birlikte "4. Yılında 15 Temmuz Milli İrade Sergisi"ni açtı.

ÖNDER –İmam Hatipliler Derneğinin aracı olduğu Z- KÜTÜPHANE'mizin rafları okulumuza ulaşmıştır.Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.