Nis

5.sınıf öğrencilerimiz Ramazan Etkinlikleri kapsamında Zahit Çetin İlkokuluna konuk olarak Karagöz - Hacivat etkinliği gerçekleştirerek karakterlere can verdiler. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerini tebrik eder, nazik davetleri için Zahit Çetin ilkokulu ailesine teşekkür ederiz.

Mrt

Okul personelimiz tarafından farklı ebatlarda hazırlanan Ramazan İmsakiyeleri dağıtıldı. İmsakiyeler başta personelimiz olmak üzere öğrenci ve velilerimize, pazar yeri esnafı ve müşterilerine dağıtıldı. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür eder, hayırlı ramazanlar dileriz.

Mrt

-2050 yılında denizlerde balıktan çok plastik olacağı tahmin ediliyor.

-Her bir dakikada bir çöp kamyonu kadar plastik dünyanın su kaynaklarına karışıyor.

Dünya var olduğu günden bu yana yaşam mücadelesi veriyor. İnsanoğlunun, tahrip ettiği alanlar günden güne artıyor. Dünya bizim evimiz ve gidebileceğimiz başka yer yok! Geleceğe bıraktığınız tek iz 'Çöp' olmasın.

Geleceğe güzel bir miras bırakmak isteyenler Bir Çöp Bir Çöptür .

Mrt

Regaip Gecesi Yapılacak Dua ve İbadetler Nelerdir?

Ock

Ülkemizde bilgisizlik, yanlış kullanım ve ihmal yüzünden soba şofben baca zehirlenmeleri hemen her yıl kış aylarında özellikle alçak basınçlı havalarda tehlikeli boyutlara ulaşmaktadır. Güneybatıdan esen bir rüzgar olan lodos nedeniyle her yıl onlarca kişi özellikle sobadan olmak üzere sızan karbon monoksit gazı ile zehirlenmektedir.

Karbonmonoksit renksiz, tatsız, kokusuz yanıcı zehirli bir gazdır. Vücuda solunum yolu ile girer ve doğrudan kana geçerek oksijen alımını engeller zehirlenme ve ölüme neden olur. Doğalgaz, kömür vb. ısıtma amacıyla kullanılan her tür soba ve ocakta yanma sırasında oluşur. Karbonmonoksit zehirlenmeleri sıklıkla kapalı ortamlarda açık ocaklar, bacası çekmeyen soba, şofben, bacasız gaz sobalarında yakıtın iyi yanmaması nedeni ile meydana gelir. Karbomonoksitle meydana gelen zehirlenmelerde kısa süre içerisinde tıbbi müdahale yapılmazsa, zehirlenmeler ölümle sonuçlanabilir.

Olası bir zehirlenmede yapılacak ilk yardımla ilgili toplumun bilgilendirilmesi sağlanmalıdır (örn. kişinin olay mahallinden uzaklaştırılması, temiz havaya çıkarılmasının sağlanması, hastanın sıcak tutulması, acil sağlık hizmetlerinin kullanılması (112 nolu telefon), ambulans gelene kadar solunumu engelleyebilecek ağız ve burundaki kusmuk, balgam gibi maddelerin temizlenmesi, hastanın battaniye ile sarılarak vücut ısısının korunması ve en yakın sağlık kurumuna hastanın nakil edilmesinin sağlanması)

Konu ile ilgili bilgilendirici broşür, film, sunumlar aşağıdaki linktedir.

Ara

5/B sınıfı öğrencimizi Ahmet Ömer Ayan "Yavaş sür, kısalmasın Ömer" sloganıyla ortaokullar arası slogan yazma yarışmasında ceyhan 1. si seçildi. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Ara

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen "Şehirlerde Hava Kalitesinin İyileştirilmesi ve Kamuoyu Farkındalığının Artırılması Projesi" çerçevesinde  Müdürlüğümüze bağlı Okul/ Kurumlarda çalışan personellere ve öğrencilere  Temiz Hava Eylem Planı hava kirliliğinin insan sağlığına ve çevreye etkilerinin anlatılması ve  EBA ( Eğitim Bilişim Ağı ) sayfasında bulunan Hava Kirliliği sunularının izletilmesi istenilmiştir.

Ara

7/B SINIFI ÖĞRENCİLERİMİZ DEĞERLER PANOSUNU GÜNCELLEDİLER.

Ara

DİL ÖĞRENMEK HİÇ BU KADAR EĞLENCELİ OLMAMMIŞTI. 5C SINIFIMIZIN ARAPÇA DERSİNDEN BİR KESİT.