Eyl

Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Eğitimi Verilen Sınıflarımızda Okumaya Hak Kazananlar listesine ulaşmak için TIKLAYINIZ.

NOT1: SINAV KİTAPÇIKLARI PAZARTESİ GÜNÜ ÖĞRENCİLERE TESLİM EDİLECEKTİR.

NOT2:SEVİYE TESPİT SINAVI HER EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞANDA TEKRARLANACAKTIR.

Ara

Ülkemizde bilgisizlik, yanlış kullanım ve ihmal yüzünden soba şofben baca zehirlenmeleri hemen her yıl kış aylarında özellikle alçak basınçlı havalarda tehlikeli boyutlara ulaşmaktadır. Güneybatıdan esen bir rüzgar olan lodos nedeniyle her yıl onlarca kişi özellikle sobadan olmak üzere sızan karbon monoksit gazı ile zehirlenmektedir.

Karbonmonoksit renksiz, tatsız, kokusuz yanıcı zehirli bir gazdır. Vücuda solunum yolu ile girer ve doğrudan kana geçerek oksijen alımını engeller zehirlenme ve ölüme neden olur. Doğalgaz, kömür vb. ısıtma amacıyla kullanılan her tür soba ve ocakta yanma sırasında oluşur. Karbonmonoksit zehirlenmeleri sıklıkla kapalı ortamlarda açık ocaklar, bacası çekmeyen soba, şofben, bacasız gaz sobalarında yakıtın iyi yanmaması nedeni ile meydana gelir. Karbomonoksitle meydana gelen zehirlenmelerde kısa süre içerisinde tıbbi müdahale yapılmazsa, zehirlenmeler ölümle sonuçlanabilir.

Olası bir zehirlenmede yapılacak ilk yardımla ilgili toplumun bilgilendirilmesi sağlanmalıdır (örn. kişinin olay mahallinden uzaklaştırılması, temiz havaya çıkarılmasının sağlanması, acil sağlık hizmetlerinin kullanılması (112 nolu telefon), ambulans gelene kadar solunumu engelleyebilecek ağız ve burundaki kusmuk, balgam gibi maddelerin temizlenmesi ve yakın sağlık kurumuna hastanın nakil edilmesinin sağlanması.)

Ara

Ekm

Değerli öğrencilerilerimiz, Öğretmenler Günü Konulu Şiir yarışması için 10 Ekim 2022 Pazartesi gününe kadar eserlerinizi Türkçe öğretmenlerimize ulaştırmanız gerekmektedir. Duyurulur..

Eyl

Duyuru İçin Tıklayınız

Sınav sonuçları için TIKLAYINIZ

Soru: Kalite etiketi başvuru formunun pedagojik yenilik bölümüne ne yazalım?